lördag 18 september 2010

SD störst bland unga i 'Facebook-valet' - Rösta bort dem! Nu genast på FB och på söndag 19 sept i valet

På Facebook fins en tillämpning där man kan klicka på sitt parti, och så 'rösta' i ett val, en enkät. Resultatet hittills är att Sverigedemokraterna är tredje största parti bland de 210.000 som 'röstat'. Bland unga under 30 år är SD största parti. De siffrorna använder SD i sin propaganda på nätet och i valstugor - hörde dem själv vid Sergels torg häromdan: Vi är på marsch, de unga röstar på oss!

SD är oerhört aktiva och effektiva på nätet, som nu på enkäten på Facebook, men vi har nog alla sett dem som kommentatorer på debattartiklar och insändare; ofta dominerar de helt. En artikel jag skrev häromdan i Värmlands folkblad och på debattsiten Newsmill.se bekräftar detta.

Efter varje artikel publicerad på newsmill kan man klicka hur man känner för ett ord som karaktäriserar artikeln. Man så att säga 'kommenterar med känslor'. För min artikel hade jag valt 'Sverigdemokraterna stödparti'. Nu lördag morgon den 18 sept. är fördelningen den att 65% av besökarna på artikeln har klickat att de blir 'glada' av orden 'Sverigdemokraterna stödparti', bara ca 25 % blir 'arga'. De 65 % glada är förstås mest sverigedemokrater. Dessutom andra väljare på den yttersta högerkanten i den borgerliga alliansen; sådana som hoppas på SD-stöd för en högeralliansrgering, och som inte räds en regering med blåbrun bas i Riksdagen. För två¨dagar sedan var fler glada, 70% och 20 % arga.

Det antyder att min tes i artikeln är riktig. SD-are är synnerligen aktiva på nätet, inklusvie i FB-valet. Och nu lite traskande patrull kommer vi andra medborgare. Det är för dåligt att vi inte kan matcha dem på nätet.

Genom att själva gå till Facebook och rösta kan vi förminska SD. Därför, alla som har Facebook gå till appen 'Facebook-valet', som har adressen http://apps.facebook.com/riksdagsval. 'Rösta' på Facebook, och valsöndagen den 19 sept!

Inga kommentarer: